Izboljša in izboljšuje vizualno komunikacijo

Mnogi ljudje si lažje predstavljajo predmete in situacije, če jih vidijo na najboljši možni način. V prvih fazah projekta bi morali tisti, ki vlagajo v projekt, videti, kako bo projekt izgledal, ko bo končan. 3D-vizualizacija lahko hitro in enostavno pokaže, kako bo projekt videti od začetka do konca.

Stroškovna učinkovitost

Čeprav ni bilo vedno tako, se je tehnologija za 3D-vizualizacijo dramatično zmanjšala v zadnjem desetletju. Animacije lahko zagotovijo neverjetna razmerja med stroški in koristmi, saj je lahko v fazi izvedbe projekta prihranjenih na tisoče evrov.

Preprosto pokaže različne koncepte in možnosti istega projekta

Običajno za vsak projekt obstaja veliko možnosti in konceptov. To bi lahko vključevalo različne načine izvedbe projekta ali drugačne oblike zgradb, prostorov, predmetov ali cest. Primerjava različnih konceptov oz. možnosti istega projekta lahko vodjem projektov hitro pokaže, kako bi bile videti različne možnosti. 

Prepreči težave še pred gradnjo

Vaš projekt gradimo v 3D-obliki s pomočjo dejanskih podatkov o načrtovanju, zato je ta proces neprecenljiv pri iskanju morebitnih težav ali težav pri gradnji, ki jih lahko s tipično kontrolo kakovosti spregledamo. Ker po navadi delamo s podatki z različnih področij gradbeništva, se morebitne težave pogosto pokažejo v procesu vizualizacije.